مقالات دوربین مداربسته

راهنمای خرید دوربین مداربسته – چگونه دوربین مداربسته مناسب انتخاب کنم؟

راهنمای خرید دوربین مداربسته

با توجه به تنوع بسیار زیاد مدل های دوربین مدار بسته ، ممکن است هنگام خرید دوربین با این مسئله مواجه شوید که بهترین دوربینی که بتواند نیازهای شما را برطرف کند کدام است؟ کیفیت و قیمت انواع برندهای دوربین مداربسته به چه صورت می باشد؟ در ادامه مطلب، مهم ترین نکات راهنمای خرید دوربین مداربسته را توضیح خواهیم داد. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دوربین مداربسته بهتر است یا دزدگیر؟

برای اینکه بهترین حالت امنیت را داشته باشید، استفاده از دوربین مداربسته به همراه دزدگیر اماکن  پیشنهاد می شود. اما لازم است بدانید دوربین مدار بسته کارایی های خودش را دارد، مثلا برای اثبات جرم، نظارت اتفاقات خاص در محل کار و یا کارکرد کارمندان و همینطور مراجعه کنندگان، مشاهده کارهای مشکوک افراد و… استفاده از دوربین مداربسته بهترین انتخاب است.

 

چه نوع سیستم مداربسته ای انتخاب کنم؟

برای راهنمای خرید دوربین مداربسته لازم است ابتدا نوع دوربین مدار بسته خود را انتخاب کنید. سپس با توجه به محیطی که قصد دارید دوربین مداربسته را نصب کنید، کیس مناسب، لنز مناسب و کیفیت تصویر مورد نیاز را انتخاب کنید.

  • سیستم مداربسته آنالوگ : این سیستم، ارزان و ساده است و برای کسانی که نیاز به نظارت عمومی و موارد امنیتی اولیه دارند، مناسب می باشد.
  • سیستم مداربسته شبکه : این سیستم نسل جدیدتر سیستم مداربسته می باشد و برای افرادی که دنبال کیفیت بالاتر هستند بسیار مناسب است. البته قیمت بالاتری دارد و تخصصی می باشد. دوربین مداربسته تحت شبکه دارای قابلیت انتقال برق روی کابل شبکه یا PoE می باشد. بناراین نیاز به منبع تغذیه و کابل اضافه برای برق وجود ندارد. همچنین امکانات نرم افزاری بسیار کاربردی دارد.

قیمت دوربین مداربسته

سعی کنید با توجه به کارایی هایی که لازم دارید، دوربین مداربسته را انتخاب و خریداری کنید. تغییر قیمت دوربین ها علاوه بر نوع برند ممکن است به خاطر اضافه یا کم شدن قابلیت های دوربین مداربسته باشد.

 

در ادامه 5 عامل تاثیر گذار روی قیمت دوربین را بررسی می کنیم:

  • جنس بدنه دوربین مداربسته : اولین موردی که به چشم می آید جنس بدنه یا کیس دوربین می باشد. بدنه های فلزی، ضدآب هستند و قیمت بیشتری نسبت به بدنه های پلاستیکی یا فایبرگلاس دارند.
  • لنز دوربین مداربسته : عامل تاثیر گذار دوم، لنز دوربین می باشد. دوربین های دارای لنز ثابت نسبت به دوربین های لنز
    متغیر یا وریفوکال قیمت پایین تری دارند.
  • کیفیت تصویر دوربین مداربسته : کیفیت تصویر دوربین های مداربسته با واحد مگاپیکسل (MP) مشخص می شوند. در حال حاضر دوربین هایی با کیفیت 2MP و 4MP و 5MP و 8MP در بازار موجود می باشد که افزایش کیفیت تصویر، تاثیر مستقیم روی قیمت دارد.
  • تکنولوژی دوربین مداربسته : دوربین های مداربسته در 2 تکنولوژی AHD و IP موجود هستند. معمولا دوربین های مدار بسته تحت شبکه IP دارای قابلیت های بیشتری هستند و همین موضوع موجب افزایش قیمت آن ها می شود.
  • برند دوربین مداربسته : معمولا دوربین های با اصالت و برند معتبر، به دلیل استفاده از قطعات با کیفیت و گارانتی و خدمات پس از فروش، دارای قیمت بالاتری نسبت به دوربین های بدون برند هستند.

 

 انواع مدل های دوربین مداربسته

 

   دسته بندی بر اساس شرایط محیط دوربین مداربسته

  • دوربین مداربسته ضد آب : بدنه (کیس) این دوربین ها در برابر نفوذ آب مقاومت بالایی دارد.
  • دوربین مداربسته حرارتی : این دوربین ها تصویر را از طریق تششعات حرارتی که در محیط وجود دارد ایجاد می کنند.
  • دوربین مداربسته ضد انفجار : این دسته از دوربین ها در برابر حرارت و فشارهای ناگهانی ناشی از انفجار یا آتش سوزی مقاومت بالایی دارند.
  • دوربین مداربسته ضد ضربه : این دوربین ها در مقابل ضربات فیزیکی مستقیم، مقاومت بالایی دارند.
  • دوربین مدار بسته معمولی : دسته ای از دوربین های مداربسته که هیچ یک از قابلیت های بالا را نداشته باشد.

 

   دسته بندی بر اساس سیستم انتقال اطلاعات

  • دوربین مداربسته شبکه : اطلاعات تصویر را به شکل دیجیتال و تحت پروتکل های شبکه ارسال می کند.
  • دوربین مداربسته آنالوگ : اطلاعات تصویر را به شکل سیگنال های آنالوگ ارسال می کند.

   دسته بندی بر اساس کاربرد و شکل ظاهری دوربین مداربسته

  • دوربین بولت : دوربین های بولت به دلیل دارا بودن مقاومت بالا در برابر رطوبت و گرد و غبار و همینطور طراحی بدنه آن، اکثرا در محیط خارجی و غیر مسقف استفاده می شود.
  • دوربین دامدوربین های دام به شکل گنبدی هستند و در مکان داخلی نصب می شوند. این دوربین ها زاویه دید 90 درجه دارند و معمولا گوشه دیوار نصب می شوند.
  • دوربین باکس : این دوربین ها معمولا به شکل مکعب مستطیل می باشند و لنز آن ها جداگانه نصب می شود.
  • دوربین اسپید دام (PTZ) : دوربین گردان ، قابلیت چرخش در جهات مختلف و بزرگنمایی تصویر در تمام زوایا را دارد. همچنین امکان کنترل چرخش این دوربین از راه دور وجود دارد. در واقع این دوربین احتیاج به یک اپراتور برای مانیتور و تنظیم دارد، در غیر این حالت می توانید دوربین را به گونه ای تنظیم کنید که در ساعات مشخصی بچرخد.
  • دوربین فیش آی : دوربین fisheye به لنزی چشم ماهی مجهز شده و قابلیت دید 360 درجه دارد و امکان مشاهده تصویر در تمامی جهات را ایجاد می کند.
  • دوربین مینیاتوری / مخفی : این دوربین ها به دلیل سایز کوچکشان به صورت مخفی مورد استفاده قرار می گیرند.
راهنمای خرید دوربین مداربسته

راهنمای خرید دوربین مداربسته

 

   دسته بندی دوربین مداربسته بر اساس امکان دید در شب

  • دوربین مداربسته دارای دید در شب IR : این دوربین ها از LED های مادون قرمز برای ایجاد نور نامرئی و ایجاد تصویر استفاده می کنند.
  • دوربین مداربسته نور کم : این دوربین ها با وجود نور کمی، ایجاد نور می کنند.
  • دوربین مداربسته بدون دید در شب : این نوع از دوربین های مدار بسته ، امکان ایجاد تصویر در نور کم یا تاریکی مطلق را ندارند.

 

کیفیت تصویر دوربین مداربسته را چه طور انتخاب کنم؟

اگر برای نظارت افراد احتیاج به دوربین دارید، لازم است کیفیت و رزولیشن دوربین مداربسته ای که می خرید بالا باشد. همینطور برای پلاک خوانی لازم است کیفیت تصویر دوربین بالا باشد. در صورتی که برای نظارت بر کارمندان، دوربین تهیه می کنید به کیفیت بالایی نیاز ندارید.

 

و در آخر ویژگی های یک دوربین مداربسته خوب را بررسی می کنیم:

  • قابلیت کنترل از راه دور: دوربین مداربسته خوب حتما باید مجهز به قابلیت کنترل از راه دور باشد، از این طریق شما می توانید تصاویر زنده یا ضبط شده دوربین مداربسته را از طریق اپلیکیشن و یا نرم افزار مشاهده کنید.
  • انعطاف پذیری در عملکرد: این مورد به نیاز شما بستگی دارد. دوربین های مداربسته با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه و زوم های بالای ۲۵X وجود دارد. به این دوربین ها، اصطلاحا دوربین مداربسته گردان یا PTZ می گویند. اگر می خواهید یک حیاط کوچک را کنترل کنید از دوربین های ثابت استفاده کنید ولی اگر چشم تیزبینی برای محیط های بزرگ میخواهید دوربین های PTZ گزینه مناسبی هستند.
  • دید در شب: عموما اتفاق های حساس در تاریکی شب رخ می دهند. یک دوربین مداربسته خوب باید از قابلیت دید در شب برخوردار باشد تا تصویر واضحی را در تاریکی شب برای ما به ارمغان آورد. معمولا دوربین های مداربسته با قابلیت دید در شب از نور نامرعی IR استفاده می کنند و نتیجه آن تصویری که ارائه می شود سیاه و سفید است.
  • میکروفون و سیستم های انتقال و ضبط صدا: از ویژگی های یک دوربین مداربسته خوب مجهز بودن آن دوربین به میکروفون است. اگر دوربین مداربسته شما میکروفون داشته باشد میتوانید صدای محیط را ضبط کنید. البته باید در نظر داشته باشیم که در محیط های باز بیشترین صدایی که به دوربین مداربسته میرسد صدای باد است. ولی در محیط های پوشیده میتوان از قابلیت ضبط صدای دوربین های مداربسته استفاده کرد.
  • زاویه دید مناسب: یک دوربین مداربسته خوب باید مطابق با محیط طراحی شده باشد. در برخی محیط ها نیاز است که دوربین مداربسته دارای زاویه دید بالایی باشد. مثلا زاویه ۱۸۰ یا حتی ۳۶۰ درجه را پشتیبانی کند. اگر محیط کوچکی داشته باشیم و نیاز به جزئیات زیاد حس نشود میتوان از دوبین ۱۸۰ درجه استفاده کرد و از هزینه های اضافی دوری کرد.
  • قیمت دوربین مدار بسته: بسته به امکانات دوربین مداربسته، برند، کیفیت ساخت و متریال آن، شرکت گارانتی کننده محصول، قیمت گذاری ها انجام میشود.

 

دقت کنید قبل از خرید دوربین مداربسته تعیین کنید که دستگاه ضبط تصویرتان چه مدت باید تصاویر را در خود ذخیره کند. سپس با توجه به نیازتان، ظرفیت و تعداد هارد و مدل دستگاه DVR یا NVR را انتخاب کنید. ظرفیت هارد با توجه به تعداد دوربین ها، حجم تصاویر ضبط شده، مدت زمان ضبط و تعداد روزهای ذخیره شده محاسبه می شود. مثلا برای ذخیره تصویر تا 4 عدد دوربین ، یک هارد 1 ترابایتی مناسب است.

برای دریافت راهنمای خرید دوربین مداربسته می توانید با کارشناسان ابردوربین در تماس باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *